Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

23 души загинаха и над 70 бяха ранени при рухването на надлез в Мексико в момент, в който по него е преминавало метрото, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Броят на жертвите може да се окаже и по-висок.

Поне 49-има пострадали са настанени в болница, съобщата Би Би Си.

Местната телевизия "Миленио" излъчи кадри, на които се вижда как надлезът на линия 12 се срутва върху колите на намиращия се отдолу път. Медицински екипи и огнеборци издирват оцелели сред руините.

Първоначално кметицата на мексиканската столица Клаудия Шейнбаум заяви в туитър, че 15 души са загинали и че един автомобил е затрупан под отломките. Агенцията за гражданска защита съобщи в самото начало за 13 загинали и 70 ранени.

Линия 12 на метрото бе построена, когато външният министър Марсело Ебрард бе кмет на Мексико.

"Станалото днес с метрото е ужасна трагедия. Солидарен съм с жертвите и техните семейства", написа Ебрард в туитър.

"Разбира се, причините трябва да бъдат разследвани и да се установи кой е отговорен. Аз съм на разположение на властите да помогна с каквото е необходимо", добави той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.