Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ръководствата на държавните дружества в енергетиката - АЕЦ "Козлодуй", Български енергиен холдинг и "Минпроект", са сменени в рамките на 24 часа, като новите имена в бордовете вече са подписани от министъра на енергетиката и са подадени към Агенцията по вписванията.

Това заяви днес на извънреден брифинг лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"За един ден моделът Борисов беше бетониран в най-важния за националната сигурност, икономиката и геополитиката сектор - енергетиката", каза Нинова. 

Тя обеща по-късно от пресцентъра на партията да изпратят до медиите и всички документи, които да показват "окопаването", както и доказателства, че новите директори са "свързани лица". 

Нинова обаче хвърли вината за това на новите партии в парламента. По думите й, те отхвърлили предложението на БСП за мораториум на назначенията на отиващото си правителство и така обслужили "задкулисието".

"Защо уж новите политически субекти, които искаха да борим статуквото - "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!" и "Демократична България", обслужиха задкулисието вместо да се борим с него".

"Сега вече осъзнаха гафа си, но, ако мога да перефразирам, късно е, колеги, за китка", заяви Нинова.

Припомняме, че смяната на караула в най-важното у нас енергийно дружество - БЕХ, започна буквално ден преди изборите, когато държавата обяви кои ще са нейните представители в ръководството. 

Това са бившият председател на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов, бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Андреев и Стелиан Коев, който е оглавявал дирекция в мини "Марица Изток". Един от тях ще стане следващият изпълнителен директор на БЕХ. Почти сигурно е, че това ще е Валентин Николов от ГЕРБ. 

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.