Гръмотевичен скандал се разрази в Бъкингамския дворец. Любимият готвач на Елизабет II - 28-годишният Адам Стийл, наби зверски своя колега по черпак Джеймс Томпсън на вечеринка за дворцовите служители на Нейно Величество. Това съобщи порталът The Evening Standard.

Преди да се нахвърли на колегата си младият човек изпил четири чашки твърд алкохол (не се уточнява какъв точно), които полял с 10 халби бира. След леко пререкание с Томпсън, Стийл внезапно му скочил и му нанесъл няколко бързи юмручни удара, с които го свалил в нокаут на пода. Нападнатият се свестил бързо, но получил тежки травми на носа и очите. 

На следващия ден, вече изтрезнял в полицейския участък, Стийл се признал за виновен, но в своя защита отбелязал, че въобще не помни какво се е случило, понеже бил под въздействие на силно алкохолно опиянение.

Заради неумението да се владее, любимият готвач на кралицата бил уволнен и натирен от Бъкингамския дворец. Освен това прокурорката по случая Изолда Свитала-Грибин предписала на Адам Стийл 80 часа обществено полезен труд, които той трябва да положи в следващите 12 месеца. Стийл трябва и да плати на потърпевшия Томпсън компенсация в размер на 200 паунда, плюс 85 паунда за съдебни разходи.