България екстрадира двама руснаци в Русия, обвинени в убийства и бандитизъм, предаде днес ТАСС. Тя се позова на говорителката на руското вътрешно министерство Ирина Волк.

„Днес в София българските колеги предадоха Владислав Мухин, обвинен в убийство и бандитизъм, и Андрей Данилов, осъден за особено тежки престъпления, на служителите от Националното централно бюро на Интерпол на Министерството на вътрешните работи на Русия и Федералната служба за изпълнение на наказанията", каза тя.

Според Волк Владислав Мухин, с престъпния прякор Муха, е бил активен член на организирана група, известна като Перваки. Групата е действала от края на 80-те години на миналия век в района на Казан.  След като е избягал при опит за арест Мухин е напуснал Русия и е обявен за издирване от Интерпол, а през август 2020 г. е задържан в България.

Данилов е бил осъждан преди за убийство, както и за незаконно придобиване и носене на оръжие. Избягал е при изпълнение на поръчка да убие бизнес дама в Череповец, убивайки частен охранител и ранявайки още двама души, включително набелязяната жертва. Осъден е задочно на 19 г. затвор и, след като е обявен за издирване от Интерпол, е бил задържан в България през юли 2020 г.