Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Това беше изцяло моя грешка, затова моля за извинение!“

С тези думи преди малко към германците се обърна канцлерката Ангела Меркел, след като отмени една от новите пандемични мерки. Вчера германското правителство реши да удължи локдауна до 18 април, като за Великден обяви и пълен покой – дори и суперите трябваше да са затворени между 1 и 6 април, тоест между четвъртъка преди Разпети петък и понеделник след Велика неделя. Обикновено суперите действително затварят навръх празника, но в четвъртък и събота между празничните дни работят. 

След като правителството обяви, че този път ще има пълен локдаун за пет дни и дори и църквите не могат да отварят, а службите им ще са онлайн, критиката бе масова. Обявяването на два дни за празнични спонтанно и толкова краткосрочно води до неразрешими проблеми – суперите са планирали доставките си по друг начин, сметоизвозването не може да спре, а фирмите имат право да не платят иначе празничния ден на служителите си по тарифи за извънреден труд, защото няма законова база за това. В крайна сметка Меркел отстъпи и отмени извънредните два дни, в които трябваше да има пълно затваряне. Останалите пандемични мерки обаче остават.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.