ВИДЕО: Кобрата: Вината си е моя, че не победих Кличко! 25 ноември 2014 | 14:09 27 Twitter Кубрат Пулев говори в София за първи път след мача за световната титла срещу Владимир Кличко, който българският боксьор загуби с нокаут в 5-и рунд. +29 "Вината си е моя, че не победих Кличко", заяви Кобрата. +29 "Още дълго време ще си правим разбора за този мач! Сгреших! Не бях на необходимото ниво в защитен план. Изобщо не можах да покажа, това което бяхме тренирали и за което бях подготвен. Не успях защото играх срещу един супербоксьор  - най-добрият в категорията. Не можах да покажа най-добрата си игра, но бях натрениран много! На Кличко също му беше тежко, защото не можеше да пласира качествено ударите си! Но аз съм доста неудобен противник! Основната ми грешка е, че пропуснах това ляво кроше и то не 1 път! От много дълги години това ми е пробойната. В същото време той го бие перфектно лявото кроше - това му е специалитетът. Моят тим бе наясно, че той не атакува с много удари и комбинации. Използва само 3! Ляв, прав! Ляв, десен и ляво кроше. Не му трябва нищо повече, защото те му носят успех.

Кобрата: Подарих победата на Кличко

"Просто подарих победата на Кличко и затова ме е яд", това заяви най-добрият български боксьор Кубрат Пулев, предаде репортер на БГНЕС.

Кобрата даде специална пресконференция, на която обширно коментира двубоя си със световния шампион Кличко, номерата на неговата компания и като цяло поуките, които си е взел от тази битка. "От негова гледна точка, Кличко имаше късмет в този мач, защото това кроше, което той винаги бие на всеки по един и същи начин при мен просто влезе. Грешката си беше абсолютно моя. Просто му подарихме победата, затова ме е яд. Просто го пропуснах, а хем го знам. Във всеки мач той го бие по един и същ начин. Аз го проспах, защото гледах за други удари. Такива хубави удари му вкарах, че той не знаеше какво да прави. Ако това ляво кроше не беше попаднало, просто не го виждах. Той не се беше сблъсквал с такъв боксьор от неговия стил и класа. В неговия стил има неща, в които го превъзхождам. Първият нокдаун не реши мача. Почти не ги усетих и продължих да играя. Дори не чувствах, че са нокдауни. Разклатих се, но чувството не беше нищо", каза Пулев. Най-добрият български боксьор призна, че се чувства по-силен след двубоя. "Никога през живота си не съм бил нокаутиран. Винаги съм се чудел какво е, защото винаги аз съм го правил с противниците си. Мисля, че мога да понасям удари. Много пъти ми е изтръпвала главата, краката… чувството е подобно на пиянството. Самите удари на Кличко бяха резки и точни, а не тежки. Понасял съм много по-тежки удари от тези. Както видяхте обаче се изправях след секунди, значи все пак държа на бой. Тактиката ми беше да си играя моята игра. Едно от мръсните номера на К2 беше, че рингът беше по-малък. Друг мой ход беше да ги изфинтирам, че ще играя с крака и по тази причина те промениха ринга. Това обаче беше финт. Ние тренирахме само напред. Може би, трябваше да тръгна малко по-рано и по-брутално напред. Това ми беше тактиката, която аз не направих. Не мисля, че не мога да приемам загуби. Да, много ме е яд и не мога да се побера в кожата си, когато загубя. На моменти дори ги приемам прекалено леко, но след това много ме е яд. Яд ме е, защото можех и защото грешката е изцяло моя. Въпреки че знам всички удари, които Кличко бие, той не играе близък бой и няма тази защита, която аз имам, но не я използвах. Може би така е трябвало да се случи, за да си взема поука и да израсна като спортист. Кличко с нищо не ме пречупи. Напротив в този момент осъзнах колко мога и колко съм силен. Разбрах, че ще имам бъдеще и то голямо. Не се чувствам смазан, пребит или премазан от Кличко. Чувствам се по-силен от преди".

Въпреки поражението Кубрат не спира да вярва, че е можел да победи световния шампион. "Аз наистина можех да победя Кличко. Вината си е само в мен. Всички войни и долни номера, които бяха около мача нямаше да означават нищо, ако аз се бях справил на ринга. Отчитам го като моя грешка. Аз се уча и продължавам да се уча и усъвършенствам в бокса. Може би, ще се уча цял живот. Не знам дали Кличко е взимал допинг, може би взима щом не иска да се подложи на допинг проба. Това е едно от нещата между Кличко и мен, заради които аз не го уважавам", каза Пулев. Той разказа и за "войната" между двете боксови компании. "Войната межди Зауерланд и К2 е от години. Не съм единственият боксьор на Зауерланд, който се изправя срещу тях. Нашият контакт, ако беше по-добър щяхме да се справим по-добре. Трябваше да работим повече заедно и по-екипно. Все пак се справихме срещу тази голяма империя К2. К2 и фирмата, която е на Кличко са повече от 10 години на световния връх. Те имат много опит. Не давах възможност да имаме слаби места, но все още не съм толкова мощен и не зависи всичко от мен. За нов треньор и за бъдещето в момента няма да говоря. В момента съм на вълна почивка и се наслаждавам на близките си", допълни още Кубрат. /БГНЕС