Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Да спрат да шпионстват".

С такъв призив излезе премиерът Бойко Борисов по повод разкритата от прокуратурата "престъпна група" за шпионаж в полза на Русия. Обвинението даде вчера специален брифинг за това, а Великобритания обяви чрез външия си министър Доминик Рааб, че подкрепя България.

Борисов обикаля с джипа си из Североизточна България днес. Беше в Разград, Дулово и т.н.

„Когато службите докладваха за шпионската мрежа, ги окуражих, рече той в поредно включване във фейсбук. - Не мога да не благодаря на главния прокурор за личната му ангажираност, защото е сложна материя, не е правена досега", рече министър-председателят.

"За пореден път се налага да се обявяват за нежелани руски дипломати и с вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители - да спрат да шпионстват в България.

Дружбата си е дружба, ние винаги сме я демонстрирали. Даже понесох толкова упреци за Близкия изток. При всеки случай ще отстояваме националната си сигурност и независимост”, добави Борисов и изтъкна, че евроатлантическата ни ориентация е "100 процента", "незаобиколим фактор".

Той изрази недоумение от "радиомълчанието" на някои институции по темата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.