Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс съобщи, че е предложил днес на заседание на Съвета на ЕС временно Европейската прокуратура да започне работа, без да са определени всички 140 делегирани прокурори. Той уточни, че с такъв подход е съгласна и Лаура Кьовеши, назначена за ръководител на прокуратурата на ЕС.

Спешно е прокуратурата да заработи, а най-спешно е държавите от ЕС да определят делегираните прокурори, заяви Рейндерс. Настоях до април да има срокове за определянето на делегираните прокурори, добави той.

Еврокомисарят изрази очакване процедурата за излъчените прокурори да приключи през април. По неговите думи е необходимо дотогава всяка от страните в ЕС, участващи в Европейската прокуратура, да има делегирани прокурори, независимо дали бройката е запълнена.

Според него това не означава, че непосредствено след април прокуратурата ще заработи. Рейндерс отбеляза, че за тази година новата структура ще разполага с бюджет от 45 милиона евро.

Европейската прокуратура съобщи днес, че Белгия е десетата от 22 държави, участващи в новата структура, която е излъчила своите делегирани прокурори. По-рано тази седмица делегирани прокурори определи и Португалия.

БТА

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.