Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германската сметна палата се обяви против възстановителния план на Европейския съюз, тъй като той носи твърде много рискове за федералния бюджет. „Фактически става дума за превръщане на съюза в общност на длъжници“, обяви президентът на сметната палата Кай Шелер.

В този план не е ясно кой и кога какви суми ще плаща по горницата, нито кой и с какви суми ще погаси дълговете. В една криза големите разходи са оправдани, но не и за твърде дълъг период от време.

„Общото вземане на кредит не бива да бъде с постоянна величина“, допълва Шелер.

Членките на ЕС решиха да дадат 750 милиарда евро за икономическо възстановявавне. Една част от парите ще бъдат взети на кредит. Според изчисленията на германската Сметна палата, Берлин ще трябва да плати с 65 милиарда повече във фонда, отколкото ще получи.

Шелер смята и че има опасност с фонда да се заобиколят фискалните правила на общността. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.