Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-известната криптовалута в света - биткойн, продължава да "играе" по нервите на инвеститорите със своята волатилност и непрекъснатото си движение нагоре или надолу. Тази сутрин новините са добри - един койн струва цели 54 300 долара, което е скок на дневна база със 7%. Новината обаче е друга - за втори път в рамките само на две седмици криптовалутата успя да премине границата от 1 трилион долара пазарна капитализация. 

Това е и вторият път, в който биткойн прескача този психологически праг. Предишният беше на 19 февруари тази година, когато бе записан и абсолютният рекорд в стойността - 59 332 долара за брой биткойн. След това обаче дойде и тежкият срив до едва 43 000 долара. 

Разбира се, както през цялата минала година скокът в цената се дължи на играта на институционалните инвеститори, които залагат огромни средства от собствените си капитали в криптовалутата. Тя бавно се превръща във възможност за хеджиране, подобно на златото, особено в днешно време, когато централните банки изливат огромни средства на пазарите, а това води до страхове от инфлация. 

Поглед към данните назад показва, че биткойн е качил цели 580% стойност само за последните 12 месеца. Големият проблем пред биткойн - опасността от опит за регулация, която централните правителства могат да наложат. Именно неговата нерегулираност, заедно с крайния му брой възможност за "изкопаване", го прави толкова ценен актив. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.