Говорителката на Михаел Шумахер заяви, че "не е възможно" да се определят ясни срокове за пълното възстановяване на бившия пилот от Формула 1, пострадал сериозно на ски инцидент преди почти година. До неотдавна Шуми бе в кома, а след като състоянието му се подобри бе преместен в дома си на Женевското езеро. Там функционира нещо като мини клиника с цял екип лекари и рехабилитатори, които се грижат за германеца.

"Не е възможно да се каже, като се има предвид ситуацията", обясни говорителката на пилота Сабине Кем по германската телевизия RTL. - Михаел има напредък спрямо сериозността на ситуацията, но това още нищо не означава. Предстои му дълъг, труден и недпредсказуем път."

От началото на септември информация за състоянието на Шуми почти липсва. Той получи тежка травма в главата след падане по време на ски във френските Алпи на 29 декември миналата година.

"Михаел Шумахер е по-добре, но всичко е относително. Той не може да говори. Парализиран е и се намира в инвалидна количка, също така има проблеми с паметта и речта. В семейна среда той ще може да се възстанови по-бързо, но ще бъде трудно", заяви бившият пилот Филип Стрейф пред Europe 1 преди броени дни.

Точно заради споделеното от французина RTL потърси Кем. Тя обаче избяга от конкретиката.