Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Последно - Делян Пеевски няма да е кандидат за депутат на парламентарните избори на 4 април, въпреки че той бе човекът с най-много номинации за листите от структурите на ДПС по места, след почетния лидер Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ.

Това се разбира от последната най-после публикувана листа на Движението - в сайта на Районната избирателна комисия в Благоевград. Въпреки че срокът за подаване да на списъците изтече вчера, до 16,30 ч. днес местната РИК не обявяваше решенията си.

В 44-ия парламент Пеевски беше народен представител именно от Благоевград, но през 2017 г. водеше и в Стара Загора. Сега и на двете места начело на списъците на ДПС е Халил Летифов, в Благоевград, следван от Йордан Цонев - тоест залага се на национални фигури в региона. През 2017 г. Движението взе два мандата там (Цонев е водач във Враца - б.р.)

Според източници на Клуб Z самият Пеевски не искал да е кандидат, а окончателно решение, че няма да фигурира в листите е взето малко преди да изтече срокът за регистрации.

Според друга версия ставало въпрос за отстраняването му. Така и така от ДПС не представиха водачите си на листи, официална информация за кандидатите за изборите се черпи до момента от решенията на РИК по места. 

За целия мандат на 44-ото Народно събрание Пеевски се появи веднъж на заседание, но отсъствията му бяха извинени - с изключение на тези от заседания на комисии. Депутатът обаче имаше няколко законодателни инициативи - внесени заедно с негови колеги - всички приети от мнозинството. Той за първи път влезе в 41-вия парламент и оттогава бе неизменно народен представител.

Ключови думи

Коментари

....

Свърши и тая драма, разгеле. И без това на него хич не му се ходи в парламента, няма защо да го мъчат излишно. Язък за пренатягането на ДПС-структурите с номинациите му. За сметка на това от далечен Дубай депутат може да стане Васил Божков - новият ни бащица, на когото разчитаме пак да ни оправи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.