Една от най-блестящите световни актриси - красивата и талантлива Анджелина Джоли - потвърди слуховете, че предстоящата ѝ роля на Клеопатра ще бъде нейната последна и тя престава да се занимава с кино... от досегашната страна на камерата. За това съобщи лондонският в. Mail On Sunday.

Своето бъдеще Анджелина вече виждала само в качеството си на режисьор и писател.

Mail On Sunday привежда в подкрепа на своето твърдения част от последното интервю на мисис Джоли-Пит за списанието DuJour, в което тя заявява, че приключва своята актьорска кариера.

"Никога не съм се чувствала уверена пред камерата и никога не съм обичала да се снимам. Също така никога не съм мислила, че мога да бъда режисьор, но сега смятам, че ще се справя", казва една от най-красивите жени на света.

Веднага следва въпрос: това значи ли, че прекратявате окончателно своята актьорска кариера? На който холивудската звезда категорично отговаря: "Абсолютно!"

През 2011 г. Анджелина Джоли дебютира като режисьор в голямото кино с филма си "Земя на кръв и мед" - драма за войната в Босна. През този декември по екраните тръгва и вторият ѝ режисьорски проект "Несломеният" (Unbroken) - за американски военен летец в критична ситуация по време на Втората световна война.

Според Mail On Sunday сега г-жа Джоли се готви за третия си поред филм зад камерата. Работното му заглавие е "Африка" и ще разказва за известния кенийски палеоантрополог и политик Ричард Лики.