Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гросмайсторът Магнус Карлсен задряма по време на ключова партия от Световното първенство по шахмат. 23-годишният норвежец в момента защитава титлата си, и е с ранг №1 в света.

Стриймове на живо и снимки от социалните мрежи показват, че той задрямва поне два пъти, докато чака своя опонент Вишванатан Ананд да направи своя ход. Това става по време на осмата партия от общо 12 за световната титла, която Ананд загуби от Карлсен миналата година.

"Не бях в най-добрата си форма в началото," признава Карлсен след партията. "Но когато играта се разви, със сигурност се почувствах по-освежен."

Въпреки двете задрямвания, Карлсен излезе наравно с Ананд. Засега го води с две игри, последната партия се играе на 27 ноември.

Тази година родният ни шахматист №1 Веселин Топалов остана на последното 8-о място в турнира на кандидатите, въпреки че имаше по-висок рейтинг от първия, който получи правото да се изправи срещу шампиона - Ананд. 

Ключови думи

Коментари

лупи

clubz.bg, все повече се чудя дали да продължа да влизам във вашия сайт. Не сте по-различни от БЛИЗЗ и ПИГ. Магнус "засега води с две победи" и преди 2 часа стана световен шампион отново.

v.marinov

Оправено е, господине. Ваше право е да продължите да ни четете или не. Колкото до сравнението с посочени от вас медии, това ще го пропуснем, защото е несериозно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.