Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепремиерката Меглена Кунева и водещият Сашо Диков се скараха в ефир.

Това стана днес в предаването "Дикoff" по Нова телевизия.

Първо Кунева отрече тя да е била Мадам Йес. Този прякор е бил лепнат не на нея, а на колежката й от Полша, главна преговоряща за членството на страната в ЕС. Противници на българската евроинтеграция турили това прозвище и на Кунева.

Правителството ще работи за три неща за реформа в съдебната система - ненамеса на политическите партии в работата на съда, ясен и точен кадрови подбор на независими магистрати и отчетност кой какво е свършил. Тя се аргументира с това, че от 2007 г., когато врязохме в ЕС, досега са се сменили няколко Висши съдебни съвета и главни прокурори, а оценката за страната ни в евродоклада за съдебната власт никога не е била добра.

"България стана остров на неслучващото се в съдебната система", каза Кунева.

"Ако не направим системата каквато трябва, точно този ВСС трябва да бъде убеден да понесе отговорността за това, което се случва или не се случва в съдебната система. Ако всеки път сменяме хората, това е много лесен и мързелив начин", каза лидерката на Движение "България на гражданите".

Кунева и Диков повишиха тона, когато бе засегнат въпросът за назначенията в кабинета и коалиционните решения на ГЕРБ и реформаторите. Гостенката обясни, че само премиерът взема решение кой да бъде назначен за зам.-министър и той си носи отговорността за това. Репликата бе по повод искането на Патриотичния фронт да бъде оттеглен представителя на партията на Корман Исмаилов от постта зам.-министър на отбраната. Що се отнася пък до смяната на шефа на Фонда за гарантиране на влоговете - Радослав Миленков, той имал подкрепата на търговските банки, а вложителите ще започнат да получават парите си от КТБ на 4 декември.

Вицепремиерката досега не била чула Бойко Борисов да има нещо против военния зам.-министър Орхан Исмаилов.

"Заместниците се назначават с подписа на премиера, не виждам някой да бъде изтеглен, защото се казва Орхан", отбеляза тя. 

След това Кунева се ядоса на въпроса защо юристът Божидар Лукарски станал министър на икономиката и даде пример с Португалия, където именно юрист е променил така законодателството, че то е отворило врати за инвестициите.

Кунева съвсем се ядоса, когато стана дума и за бившия германски външен министър Гидо Вестервеле. "Той е гей!", каза Сашо Диков по негов адрес.

"Какво ви става, г-н Диков? Вие трябва да изберете жанра. Дали ще водите сериозен разговор с български политик или ще ме нападате?", каза тя и заплаши да напусне студиото. В края на предаването вицепремиерката обеща да дойде със списък с нещата, които е свършила.

Ключови думи

Коментари

007

С. Диков е МНОГО просто и елементарено скиорче, станало жълт, заядлив журналист. Търси само скандалното и от години изкилиферчва всичко, така че да бъде компромат и клевета!

on

А Пръмова е света вода ненапита? Не съм го гледал още интервюто, но бързото скачане в нейна защита ме кара да се съмнявам дали и тя не си е наела "онлайн пиар агенция", a.k.a. тролове

Тя хубаво е напуснала, ами защо е отишла?

Така де, аз на Диков не бих му дал да ми измие клозета, а тя отишла да си говори с него за живота и политиката.

xxxx

Поздравления за достойното държане на г-жа Кунева!. Най-после някой да постави на място държащия се гаменски Диков!

Развеселен

Браво на Кунева, че защити министър Вестерфале. Диков е един провинциален балкански простак, чиито таван е да коментира А-групата. Селяндур!

Неприятно изненадан

За пореден път съм неприятно изненадан от Клуб З и тенденциозния начин, по който правят журналистика, спрямо определени фигури. Като започнеш от заглавието, на което му липсва само едно ЕКСКЛУЗИВНО! САМО В КЛУБ З!.... Отделно самият материал е написан толкова тенденциозно, че това трудно може да бъде квалифицирано като журналистика. Кунева не е "заплашвала", че ще напусне студиото. Държа се изключително достойно, на фона на селското поведение на Диков, който изпростява с всяка седмица.

Владо

Кунева не отговори на много важен въпрос - че Реформаторите са загубили много симпатизанти заради странното и задкулисно разпределение на постове в кабинета. Диков може и да се държи като простак, но умее да задава неудобни въпроси

случаен минувач

ДИКОВ ИМА ПОВЕДЕНИЕТО НА НИСКО ПЛАТЕНА МЕДИЙНА ПРОСТИТУТКА - ЗА СОТИНКИ ОБРЪЩА РЕЗБАТА БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО ИМА И ДРУГИ КАТО НЕГО, НО МАЛКО РАЗПОЛАГАТ С ПРАЙМ ТАЙМ НАПОМНЯ НА БАРЕКОВ ВЪВ МАРКЕТИНГОВИЯ МУ ПИЕРИОД.

Contr

Какво ви става, бре народе?! Забравихте ли вече, че тази дама (не заслужава да я нарека "политик", защото не се бори за интересите на страната и народа) трябва да бъде съдена и да влезне в затвора за престъпната тенденциозност в организираните процеси за разрухата на родина България още преди години, в която голяма роля изигра именно тя!

до мадам тъпоглава гъска Куневата-

Таз гъска....съска!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.