Люис Хамилтън ("Мерцедес") триумфира с титлата във Формула 1, като днес по шампионски спечели последното състезание за сезона в Абу Даби.

Това е втора титла за британеца от най-престижната автомобилна надпревара - първата бе през 2008 г. Основният конкурент за титлата на Хамилтън - Нико Розберг, имаше много проблеми с болида днес, най-вече с двигателя и отпадна от надпреварата обиколка преди края. А потегли първи, след като вчера спечели квалификацията. На Хамилтън днес стигаше и второто място.

29-годишният шампион стигна до 11-ата си победа от началото на сезона и е първият островитянин с повече от една титла от 40 години насам. Той записа и друг рекорд - за британец с най-много победи във Формула 1 в историята. Втори днес завърши бразилецът Фелипе Маса, а на почетната стълбичка се качи и финландецът Валтери Ботас.

Титлата при конструкторите още преди повече от месец също бе стечелена от "Мерцедес", след като пилотите на тима се наредиха на първите две места в индивидуалното подреждане. На трето място там е дебютантът Даниел Рикардо с "Ред Бул".