След като бе затворен за ремонт участък от пуснатата преди половин година трета метролиния, днес ползвателите ѝ изпаднаха в нова неволя.

Технически проблем затруднява движението, съобщава БНТ.

Има забавяне на влаковете, но движението не е преустановявано.

За БНТ изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев заяви, че има повреден влак и заради това е изместен графикът на останалите влакове, но до час ситуацията ще се нормализира.

Припомняме, че заради повдигане на релсите бе затворен участъкът между спирките „Театрална“ и „Хаджи Димитър“. За момента е ясно, че всичко по метрото е изпълнено правилно по проект, но е имало неточност в геодезическия анализ на участъка. Това е довело до ниво на водата с няколко метра повече от предвиденото.

Причината за аварията според шефа на метрополитена е „леща“ от плаващи пясъци, която е около 10 м на дължина. Тя не е била открита при сондажите и е предизвикателство да се установи от геодезистите, твърди той.

Проблемите с третата линия на метрото не спират. Пускането ѝ бе отлагано неколкократно - първо заради тестове, после - заради пандемията, но все пак се случи през август миналата година.

Тротоарът над метрото пропадна в друг участък в началото на януари.