"Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед" завършиха 0:0 в най-големия мач на английския футбол - от Висшата лига. Така "червените дяволи" запазиха първото място с 37 точки, следват "Лестър" - 35, "Ливърпул" - 34, "Тотнъм" - 33, и т.н.

Двубоят на "Анфийлд" бе много интересен като надиграване и тактическа битка, макар и без голове. Основната цел на гостите бе да не загубят и те я постигнаха, макар че в края на срещата създадоха двете най-чисти положения за всичките 90 минути.

Домакините пък доминираха като владеене на топката, преса и динамика, но вече в трети пореден мач не могат да отбележат гол. Те имат само едно попадение в четири двубоя в първенството и са без победа в тях.

Юрген Клоп

Както се очакваше, "Ливърпул" "захапа" вечния си съперник още от първите минути, притисна го и натика в неговото наказателно поле. Откриха се и добри възможности. Тиаго Алкантара - може би футболист №1 на мача, дирижираше играта в средата на терена.

Играещите в предни позиции в тима на Юрген Клоп обаче не уцелиха вратата - Мохамед Салах, Роберто Фирмино и т.н. Отбраната на "червените дяволи" се справи и оцеля.

От средата на полувремето "Юнайтед" започна да изравнява играта, а и шампионите леко отстъпиха в пресата. Гостите имаха добри предпоставки за контри, но не се възползваха, нападателите им най-често бяха в засада.

След почивката "Ливърпул" започна по същия начин, но този път нямаше енергията за такава доминация, пък и опонентът му намери още по-добри оръжия да противодейства. Ще се запомни центриране на Андрю Робертсън, при което Фирмино бе близо да открие резултата, попречи му Хари Магуайър.

"Юнайтед" отново отблъсна натиска, направи го по-рано и този път създаде повече работа на защитата и вратаря на "Ливърпул". В 75-ата минута Бруно Фернандеш получи отличен пас отляво на атаката, но Алисон изби топката с крак. Още по-чисто бе положението на Пол Погба в 83-тата, когато французинът уцели стража при нова добра акция.

Тук "Манчестър Юнайтед" пропусна може би да спечели стратегическа победа, но равенството е справедлив резултат.

По-рано днес "Тотнъм" спечели с 3:1 на терена на "Шефилд Юнайтед".