Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайските власти наредиха да бъдат поставени под временна карантина 500 000 жители на села в община Пекин, за да се избегне разпространяване на огнище на зараза с COVID-19, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Столицата на Китай се простира върху територия с площ колкото половин Белгия. Тя има общо около 21,5 милиона жители в градски и селски райони.

Китай до голяма степен е овладял епидемията от COVID-19 на своя територия. При възникване на огнища се реагира с карантини, масови тестове и следене на придвижванията.

Властите са особено нащрек с наближаването на ваканцията на Лунната Нова година (11-17 февруари). Това е главният празник в Китай и тогава стотици милиони китайци се връщат по домовете си. Това е най-голямото преселение в света, като гарите и летищата са претъркани в продължение на дни или дори седмици.

Пекинската община съобщи вчера за един потвърден случай на зараза при общо 32 заразени от 19 декември, главно в североизточния окръг Шуни. В отговор всички села в този окръг са поставени под карантина. Това означава, че 518 000 жители няма да могат да напускат селата си, докато не приключи започналото ново масово тестване.

Вчера се навърши точно една година от откриването на първия известен смъртен случай от новия коронавирус в 11-милионния град Ухан, но медиите на комунистическия режим премълчаха тази годишнина, а жителите на града изпълняваха обичайните си всекидневни занимания. Дори името на първата жертва на новия коронавирус така и не беше съобщено. Знае се само, че това е 61-годишен мъж.

През последното денонощие в Китай са установени 55 случая на коронавирус, смъртни случаи не са регистрирани.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.