Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Демократите в американския Конгрес обвиняват президента Доналд Тръмп в "подстрекателство към бунт" според мотивите на искането им за импийчмънт, които бяха публикувани преди малко.

Обвинението се позовава на многократните и необосновани твърдения на Тръмп, че е спечелил изборите на 3 ноември, на речта му пред привържениците му край Капитолийския хълм във Вашингтон на 6 януари и на изтеклия в медиите запис на телефонния му разговор с държавния секретар на  Джорджия, в който президентът настоява секретарят да му "намери"  достатъчно гласове за победа  в щата.

"Във всичко това президентът Доналд Тръмп сериозно заплаши сигурността на Съединените щати и на техните правителствени институции", се казва в резлюцията. "Той застраши целостта на демократичната система, намеси се в мирното предаване на властта и постави в опасност равностоен клон на првиелството. С това той предаде доверието към него като президент в очевидна вреда на народа на Съединените щати".

Демократите, които имат мнозинство в Камарата на представителите, са готови да гласуват резолюцията в сряда и да я пратят на Сената, който има последната дума по импийчмънта, освен ако утре вицепрезидентът Майк Пенс откликне на призива им да поеме президентските правомощия, позовавайки се на 25-а поправка в конституцията. Тя позволява на вицепрезидента и правителството да направят това, ако установят, че президентът е негоден да изпълнява длъжността си.

Ключови думи

Коментари

....

А бунтовете от миналата година в САЩ от кого бяха подстрекавани?
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Една фамилна килия с надпис

Една фамилна килия с надпис Тръмп.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.