Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Те са супергрупа (за нашите стандати), привлекли са и чуждестранно участие в лицето на музиканти от Accept, Bonfire и др.

Излезе дългоочакваната песен на "Глутницата" - Wise Man of Truth, посветена на Рони Джеймс Дио, който почина на 16 май 2010 г.

В парчето участват Дейвид Рийс (бивш от Accept), Франк Пейн (Bonfire) и Милош Кнежевич (Melmac Riders), а българските попълнения са Детелин Йосифов (Фанданго), Николай Трендафилов (Mister Hard), Станимир Ставрев (Drive Your Life), Тина Христова (G. Rock), Дора Танева (Mister Hard), Дениз Салиев (Everdream) и създателят на Глутницата, Иван Неделчев, който е автор на музиката и аранжимента към песента. Това съобщава zrockradio.bg.

Текстът и продуцирането на Wise Man of Truth са дело на Боби Ейнджъл, студийната продукция е поверена на Детелин Йосифов, а видеото - на Адриан Ал Жазар.

Реализирането на проекта отнема на Иван Неделчев, Боби Ейнджъл и Детелин Йосифов пет месеца съвместна работа, като в това време идеята получава благословията на Тони Мартин (бивш от Black Sabbath) за посвещение в памет на Дио.

Любопитно е, че на фона на малка България и на още по-малката ни роксцена това е втора песен, посветена на дребничкия кумир на хардрока. Първата - в изпълнение на Йордан Караджов и "Сигнал", наречена "Чуваш ли", се появи 2 години след смъртта на Дио.

По време на кметуването на Цонко Цонев пък в Каварна се появи единстеният в света паметник на Дио.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.