Разказ на сутрешните новини за новата пратка с ваксини, за "най-правилното управление на кризата" и за радостта на майка му, когато баща му й подарил печка "Раховец" - защото "като говорят социалистите какво било - това е било - радост за печка "Раховец" и "Москвич"... и телевизор "Рубин".

Това получиха домакините на днешното живо включване на Бойко Борисов във фейсбук. Този път от Варна заедно със социалната министърка Деница Сачева и кмета на Варна Иван Портних. Там е заводът на най-големия местен производител на бойлери.

"Влизаме в 2021 г. с най-ниския дефицит и най-ниския външен дълг. Добре ли е това за финансите?", попита риторично Борисов, след като разказа, че "сме платили 11,5 млн. лв. за ваксини хората да се ваксинират безплатно и по желание". (България е втора след Естония по външен дълг в ЕС, за дефицита окончателните данни се чакат по-късно през годината, но се очаква да сме в челните места по най-нисък такъв за миналата година - б. р.)

Домакините разказаха, че са получили помощ от държавата по мярката 60/40 и така са запазили доходите на работниците си. (Припомняме, че към края на 2020 г. са разпределени 600 млн. лв. от предвидени за миналата година близо 1,5 млрд. лв. по антикризисната програма, а работодателските организации не отчитат висок интерес към предлаганата правителствена помощ - б.р.)

"Обещал съм на варненци "Хемус" и се строи на макс, а до Търговище ще е готово до няколко месеца. Много тежка работа", каза още Борисов.

На няколко пъти повтори как от днес малките ученици са в клас, а мерките срещу пандемията у нас не са били така рестриктивки като "при съседите, с които обичаме да се сравняваме" и щяло да се окаже след няколко месеца, че "България най-правилно управлява финансите, икономиката и здравните мерки".

Следващата спирка на Борисов бе рибарското пристанище на Варна. А по-следващата - строеж на спорта база.