Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Опитите на американската администрация да започнат нова Студена война нанесоха значителни вреди на интересите на целия свят, заяви китайският външен министър Ван И, цитиран от ТАСС. Тоа съобщи БТА.

"Всеобхватният натиск върху Китай от страна на САЩ и опитите им да провокират нова Студена война навредиха сериозно не само на интересите на двете страни, а нанесоха и огромни вреди на целия свят", подчерта първият дипломат в интервю за Синхуа и Китайската централна телевизия.

Той изрази надежда, че след смяната на американската президентска администрация нещата може да се подобрят.

"В момента китайско-американските отношения достигнаха нов кръстопът", заяви Ван И. "Има надежда, че новото правителство на САЩ ще прояви рационалност, ще възобнови диалога, ще върне отношенията между двете страни в правилното русло и ще възобнови сътрудничеството", отбеляза той. "Китай и САЩ могат да разрешават противоречията и разногласията си чрез диалог, да реализират общите си интереси чрез сътрудничество, да намират способи за съвместно съществуване на двете велики държави, носещо полза както на самите тях, така и на целия свят", подчерта китайският външен министър.

Ван И посочи, че през миналата година руско-китайските отношения са преживяли кръщението на новия коронавируса и са издържали изпитанието на промените.

"Те постигнаха във всички аспекти най-високото равнище за цялата си история", подчерта той, като посочи, че руският президент Владимир Путин и китайският председател Си Цзинпин са продължили контактите си по телефона и чрез телеграми, въпреки липсата на лични срещи. "Това изигра важна стратегическа роля в устойчивото развитие на отношенията между двете страни", подчерта министърът.

Китайският първи дипломат подчерта, че сътрудничеството на двете страни срещу пандемията продължава.

"2021 г. е от особено значение за китайско-руските отношения. И двете страни ще стъпят на нов етап на развитие. Китайско-руското стратегическо сътрудничество няма край, за него няма забранени зони, то няма предели", заяви Ван И. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.