Нова година ще се празнува у дома и без гости и фойерверки тази година в Германия. Продажбата на алкохол също е забранена от 14 часа на 31 януари догодина. В някои провинции като Баден-Вюртемберг и Бавария има дори вечерен час и излизането след 21 часа навън също не е позволено без важна причина.

Традиционното парти на Бранденбургската врата в Берлин е отменено – обикновено там се събираха десетки хиляди празнуващи. Позволено е събирането в един дом на най-много две домакинства, но не повече от 5-има души. Децата до 12 години не се броят.

През тази година бе забранена и продажбата на пиротехника.

Обикновено фоейрверки в Германия се пускат в продажба между 29 декември и 1 януари. Германците харчеха по около 100 милиона евро за фойерверки. Тази година обаче няма да има празнични гърмежи.

Позволено е да се използват фоейрверки, останали от минали години у дома, но само в собствената градина. В Берлин има обаче и 56 зони, в които е напълно забранено да се гърми. Не е позволено дори събирането в полунощ на улицата с приятели или съседи, какъвто е обичаят.