"Манчестър Юнайтед" изскочи на второ място във Висшата лига, благодарение на постигната в добавеното време победа - 1:0 срещу "Уулвърхемптън" на "Олд Трафорд".

Маркъс Рашфорд реализира след индивидуална акция и с помощта на рикошет в четвъртата минута на продължението (5 мин).

Двубоят бе равностоен и предложи предимно тактическо надиграване. Преди почивката "вълците" имаха малко повече голови положения - и по-чисти. През втората част обаче по-добрите ситуации бяха за домакините, които проявиха и по-голяма настойчивост и амбиция да вземат трите точки.

Тя се отплати в самия край.

Така "Юнайтед" има 30 точки и е само на две от лидера "Ливърпул". "Лестър" и "Евертън" са с по 29 т., като в това каре "лисиците" имат мач повече.

Снощи се открояват още два резултата: "Брайтън" - "Арсенал" (0:1) и победата на "Лийдс" на терена на "Уест Бромич" с 5:0.

Тази вечер "Ливърпул" гостува на "Нюкасъл", а "Тотнъм" приема "Фулъм", но този мач е под въпрос заради зачестилите случаи на коронавируса в отбори от Висшата лига.

По този повод уважаваният Сам Алардайс, мениджър на "Уест Бромич", предложи първенството да бъде прекъснато. Той изтъкна, че има и по-важни неща от футбола, особено в момента. Изрази опасения от новия щам, който е по-заразен.

"Аз съм на 66 години и последното, което искам, е да хвана COVID", рече Големия Сам.

Идеята му за спиране на първенството бе подкрепена от Нуно Еспирито Санто, треньорът на "Уулвърхумптън".