Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 92 години си отиде Александър Манов, дългогодишен спортен журналист, автор на книги, а в последните над 30 години и уредник на музея на ЦСКА на стадион "Българска армия". Преди това работеше и като пресаташе на "червения" клуб. А няколко години и съчетаваше двете длъжности.

Всички го наричаха Бате Сашо. Той е сред доайените на ЦСКА, летописец на любимия си отбор.

Александър Манов посвети дълги години от живота си на в. "Народна армия". Беше сред емблематичните журналисти, отразяващи ЦСКА. Написа няколко книги за "червения" тим, а беше и съавтор на повечето книги на Димитър Пенев, с когото го свързваше голямо приятелство.

Сашо Манов посрещаше в музея много хора - от цял свят, и увлекателно разказваше за трофеите и големите победи на "армейците".

Беше много колоритен, винаги усмихнат и приветлив. Разказват се легендарни случки с негово участие. Имаше приятели и в "другия" лагер, където също срещаше уважение.

Светъл път, Бате Сашо.

Клуб Z изказва съболезнования на близките и съмишлениците на Сашо Манов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.