Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

300 водещи учени в областта на медицината и вирусологоията написаха апел в специализираното издание „Лансет“, с който призовават Европейския съюз най-сетне да уеднакви мерките си срещу пандемията от COVID-19, за да имат ефект.

Учените критикуват правителствата, че досега не са се обединили около обща визия за подхода към пандемията.  Ако не се действа съвместно и решително, заразата няма да бъде спряна, предупреждават те. Новите вълни на пандемията ще костват още животи, здраве, работни места и ще са причина за срив на здравните системи и фалити на фирми.

Общата цел трябва да е снижаване на броя на заразените и запазване на ниската стойност, пишат учените. Това означава най-много 19 нови случая на 1 милион души на ден. За Германия това би означавало максимум 800 новозаразени на ден, а в момента те надхвърлят 30 000.

Снижаването на броя заразени трябва да стане най-късно до пролетта. Това може да се постигне само със сериозни мерки като локдаун и ограничения на обществения живот. Тези мерки трябва да са общи, иначе има непрекъснат реимпорт на вируса от страни, в които мерките не се налагат добре.

Необходимо е Европа да разработи и общ план за евентуални бъдещи подобни ситуации.

Сред подписалите са физичката Виола Приземан, вирусоложките Сандра Цизек и Мелани Брикман, както и вирусологът Кристиан Дростен и шефът на "Роберт Кох" Лотар Вилер.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.