Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Старши треньорът на "Берое" Димитър Димитров-Херо е глобен с 5000 лева от дисциплинарната комисия на БФС заради нахлуването си в съдийската стая преди мача на тима с "Царско село" от Първа лига.

Същата парична санкция е наложена и на собственика на "Царско село" Стойне Манолов, а клубът му отнася още 3000 лв., защото като отбор домакин е допуснал това да се случи (би трябвало да има охрана пред съблекалнята на реферите, осигурена от домакина, който е организатор, бел. ред.).

Мачът в базата на "Царско село" над Околовръстното шосе в София премина с много скандали, напрежение и обиди от страна на Манолов и негови приятели към съдиите - това е причината за неговата глоба. А след края му (2:0 за "Берое") стана ясно, че преди началото Херо е влязъл в реферската стая.

Според Съдийската комисия на БФС, обявила това в официално съобщение, треньорът употребил следните реплики към главния арбитър Владимир Вълков: 

 „Днес съм силно притеснен от предстоящото Ви съдийство. Знам защо сте тук и какво предстои“ и „знам кой смени наряда и защо си тук.“

Намесил се е съдийският наблюдател Йордан Иванов, с помощта на когото Димитров бил отстранен. 

Двата клуба размениха остри позиции. "Царско село" осветли случката и я свърза с недоволството си от съдийството на Вълков. Според тима проявата на бургазлията е повлияла на отсъжданията на аритъра.

"Берое" защити Димитров, насочи вниманието към поведението на Манолов и на това, че на трибуната е имало публика, а това не е по правилата заради противоепидемичните мерки.

Дисциплинарната комисия, сезирана от комисията "Етика и феърплей", първоначално отложи случая, а днес обяви решенията си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.