"Лестър" победи "Тотнъм" с 2:0 като гост в сблъсък в подножието на върха от 14-ия кръг на Висшата лига. Така се изкачи на второто място на 4 точки от лидера "Ливърпул", като има една повече от "Манчестър Юнайтед" и "Евертън" и две пред "Тотнъм", който излезе от топ 3.

"Шпорите" изпращат седмица, в която паднаха два пъти от силни отбори - първо това стана на "Анфийлд", където тимът на Жозе Моуриньо се справи доста по-добре.

Джейми Варди бе замесен и за двата гола на "лисиците". В 45-ата той вкара от дузпа, отсъдена за ненужно нарушение на Серж Орие срещу Уесли Фофана в един от ъглите на наказателното поле.

В 59-ата нападателят игра с глава след прекрасно центриране отдясно и предизвика автогол на Тоби Алдервайрелд.

Двата отбора имат сходен стил на игра и затова надиграването помежду им бе интересно, но "Лестър" го спечели, принуждавайки съперника му да излезе от конфортната си зона на контри и повече да задържа топката.

Гол на гостите беше незачетен от ВАР, а най-добрата възможност за "Тотнъм" пропусна Хюн Мин Сон - отлична намеса имаше Каспер Шмайхел.

"Манчестър Юнайтед" пък даде урок на "Лийдс" - 6:2 на "Олд Трафорд" в съперничеството, известно като футболната "Война на розите" (историческа препратка с конфликта между Ланкашир и Йоркшир). Така "червените дяволи" изскочиха трети в класирането, изпреварвайки "Евертън" по голова разлика, а имат и мач по-малко.

Течеше третата минута и домакините вече водеха с 2:0 с голове на Скот Мактомини. След това за "Юнайтед" се разписаха Бруно Фернандеш (два пъти, единият от дузпа), Виктор Линдельоф и Даниел Джеймс. А за "Лийдс" - Лиъм Купър за 1:4 в края на първото полувреме и Стюърт Далас за крайния резултат.

"Лийдс" е 14-и. Двата непримирими съперника не бяха имали мач във Висшата лига от близо 17 години.

Вчера "Ливърпул" разгроми "Фулъм" като гост - 7:0, а "Манчестър Сити" си тръгна от стадиона на "Саутхемптън" с 1:0. "Евъртън" пък продължи агонията на "Арсенал" - 2:1.