С по-голям простак от Кубрат Пулев досега не съм се бил, обяви Владимир Кличко пред руски и украински медии след мача си за световната титла по бокс в тежка категория срещу Кобрата в Хамбург. Явно чувствата между двамата са взаимни, Пулев няколко пъти отбеляза, че украинецът не заслужавал уважение.

"Ако трябва да бъда честен, това ме изненада, така Кличко отговаря на въпрос за огромното количество българи в залата. - Не очаквах толкова много български фенове. Те аплодираха силно и шумно Кубрат Пулев, доминираха над останалите. Но за мен е още по-лесно в такива ситуации. Тогава трябва да се доказваш не само срещу своя противник, но и срещу феновете му, мотивацията е още по-висока. Така че си мисля, че феновете на Кубрат Пулев не му помогнаха много."

По адрес на Кобрата, шампионът казва следното:

"Пулев е един много добър боец, трябва да му се отдаде дължимото. Той е добре подготвен, надяваше се да спечели, беше сигурен в това. Държеше се обаче безобразно преди двубоя, затова исках възможно най-бързо и ясно да му отнема надеждите за победа. Много се радвам, че го направих бързо и убедително. Кога осъзнах, че планът ми ще сработи? В петия рунд, когато след онзи удар ми стана ясно, че Пулев няма да се изправи. Колкото до първия рунд, когато той пропусна първия удар бях много изненадан, че се изправи и беше в състояние да продължи да се бие. Това показва, че той е добър боксьор и неслучайно се намира високо в ранглистата. И трябва да бъде приеман насериозно."

Много анализатори не се изказаха ласкаво за качеството на мача и Кличко е на същото мнение: "Да, боят беше много грозен. Имаше забранени удари. Пулев се вкопчваше в мен като в дърво и не ме пускаше, реферът беше принуден да ни разделя. С една дума - мръсотия."

Следва въпрос: "Вие сте се били срещу различни съперници - някои от тях нормални, други са били простаци (б.р. - журналистът използва думата хам, която се превежда като хулиган, простак, циник, нахалник).

И отговорът на украинеца: "Разбирам въпроса. Такива простаци като Пулев сред моите съперници не е имало. Ще бъда честен. Поведението му не съответства на реалността. Като неговите изявления не съм виждал и чувал досега. И не съм очаквал да видя и чуя от Пулев такива неща. Бих се радвал да беше дошъл на пресконференцията. Жалко е, че трябваше да отиде в болница. Искрено му желая добро здраве. Ако беше дошъл, щях да му кажа много неща."

Нападките на Кобрата преди мача са изиграли роля за поведението на Кличко на ринга..

"Естестествено, че бях повлиян от думите му. Имах голямо желание да нокаутирам Пулев. И е много трудно да противодействаш на емоциите. Не исках да отстъпвам назад, исках да вървя напред и да атакувам. Наистина трудно ми бе да сдържам емоциите, въпреки че знам, че те само вредят на ринга. Надявам се да си е взел поука занапред. Както Дейвид Хей, който след нашия бой стана много по-добър - имам предвид като човек."

Нататък Кличко отговаря на въпроси и за личния си живот, за бебето, което очакват с приятелката му - холивудската актриса Хейдън Пенетиър. Не смята да се жени - не е и обещавал.