Тайни партита с десетки посетители без маски се организират в София въпреки ограниченията и забраната за работа на нощните заведения и без да се спазват противоепидемичните мерки. А на всичкото отгоре и полицията е впрегната да прави и разследвания. За това разказва репортаж на бТВ.

Тези празненства се организират в социалните мрежи, като се наемат зали или помещения. Повечето се намирали в покрайнините на София или в района на Витоша. За да присъства някой на подобно тайно парти, се получава парола, която се казва на входа. Много често се използвало и името на организатора на забавата или на собственика на заведението. 

Според последните разпореждания на Националния оперативен щаб всички ресторанти и нощни клубове бяха затворени за посетители. В репортажа на бТВ се разказва за заведение под НДК, което обаче било отворено и давало своя дансинг на клуб по латиноамерикански танци. Малко преди полунощ в събота полицията влиза по сигнал на граждани в заведението и заварва вътре парти с десетки гости.

Гостите били без маски, не спазвали никаква дистанция, на всичкото отгоре и касовите апарати не били включени въпреки консумацията на алкохолни напитки. Това не е първото нарушение на клуба. На 21 ноември полицията установява 200 души, заключени вътре, което е показателно, че въпреки наложените и тогава санкции партитата продължават. 

От МВР твърдят, че организаторите на партитата често заключвали клиентите си и не отваряли на полицията, когато имало опити да се правят проверки.  

По закон нарушителите могат да бъдат глобени от 300 до 1000 лв., а собственикът на заведението – до 2000 лева. Заради много нарушения на клуба под НДК е вероятно да се сезира и прокуратурата.