Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-дългоочакваният боксов мач на годината - между Кубрат Пулев и Владимир Кличко, е и най-гледаното предаване в историята на Нова телевизия. Според независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen (Mediaresearch), по време на петте рунда от срещата (00:09-00:28 ч.) зрителите на Нова са наброявали 1,8 милион души. Това представлява 80% от всички, гледали телевизия по това време.

Числото превръща срещата за световната титла в тежка категория в по-гледана от финалите на световното и европейското по футбол през последните години. Това е и най-гледаното спортно предаване в България от 2007 г. досега. 

От друга страна за първи път в България тв излъчване регистрира 80% дял от аудиторията пред екрана. Така боксовият мач записва нов рекорд сред всички телевизии в страната.

Рекордни резултати са отчели и онлайн платформите на медийната група. По време на мача близо четвърт милион са видео гледанията на сайта на Нова.

„Присъединяваме се към чувствата, които споделя българският народ - гордост и благодарност към най-добрия ни боксьор за достойното представяне и подарените емоционални мигове. Силата и амбицията да продължи напред са достойни за уважение и възхищение. Щастливи сме, че имахме честта да излъчим този двубой и най-искрено пожелаваме на Кубрат успех в бъдещата му кариера. Вярваме, че ще бъде изключителна”, споделя на официалния сайт на Нова Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

А зрителите на Нова ще имат възможност да проследят и следващите срещи на Кубрат Пулев. Телевизията е удължира договора си с промоутърската компания „Зауерланд Ивентс” за телевизионно и онлайн излъчване на професионален бокс до 2017 г. Германските мениджъри на Кубрат Пулев организират по 10 зрелищни галавечери всяка година.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.