Изключеният от БСП за побой депутат Иван Иванов отрече да е нападал свой съпартиец в ефира на бТВ днес. 

"На 21 октомври, когато е станал този случай, няма как да съм бил на това произшествие, защото съм бил на 6 километра от това място", подчерта той.

А по адрес на Валентин Вълчев, председател на Областния съвет на БСП в Долни Чифлик и предполагаемата жертва на побой каза, че не са се виждали от 3 месеца - на последния конгрес на партията. Между двамата няма никакви търкания, работили са заедно по кампанията на левицата на местните избори през 2019 г.

Националният съвет на БСП обаче вече реши, че Иван Димов Иванов е довел трима мъже да бият Вълчев, а народният представител е присъствал като поръчител на побоя. Според контролния орган на партията депутатът, заедно с областния председател на партията Цонко Цонев, оказвали натиск на Вълчев. За какво - не става ясно, но те отбелязват, че Иванов и друг път е заплашвал свои съпартийци.

Според Иванов това са вътрешнопартийни битки по места в столетницата, и че изключването му е изтъргувано за подкрепа за избора на Корнелия Нинова за лидер на "столицата". 

Депутатът очаква да види дали ще бъде изключен и от парламентарната група на БСП, но не даде ясна заявка дали ще остане в парламента като независим или ще подаде оставка и като народен представител.