"Левски" записа нова загуба на "Герена" - 1:2 срещу "Арда", в 15-ия кръг на Първа лига. Краят на двубоя бе драматичен. В 89-ата Паулиньо изравни за "сините", но веднага от центъра гостите грабнаха трите точки с попадение на Иван Коконов. Резултатът откри Матеус Леони в 41-ата.

Това е първа победа за "Арда" над "Левски" в историята.

Тимът от "Герена" влезе в мача след престижното 1:0 срещу "Локомотив" (Пловдив) след дълга пауза. Но през първото полувреме отстъпваше на "Арда". Отборът на Николай Киров, спряган за нов национален селекционер, беше по-активен, пресираше, атакуваше повече и държеше съперника си далеч от своето наказателно поле.

Николай Киров

Личеше, че гостите са по-свежи и уверени. В 41-ата минута те създадоха голова ситуация след свободен удар на Спас Делев и намеса на Николай Михайлов. Леони промуши топката в мрежата при разбъркване, но преди това остана впечатлението за засада на негов съотборник.

След почивката домакините изнесоха играта по-напред, а тимът от Кърджали заложи на контри. "Левски" трудно стигаше до вратата на Иван Караджов, задоволи се с удари и центрирания, които не водеха до опасности.

Така бе до последните минути, в които Славиша Стоянович подходи хазартно, вкарвайки в игра атакуващи футболисти за сметка на дефанзивни. За първи път от месеци в състава се завърна "замразения" заради конфликт с ръководството Станислав Иванов.

В 89-ата Паулиньо изравни с удар отляво по диагонал и неубедителна намеса на Караджов - имаше и рикошет. Но радостта в "синьо" трая секунди. Увлечени в атака, левскарите допуснаха акция, при която Коконов бе изведен в чиста позиция и простреля Михайлов - 2:1. Заслужена победа за "Арда".

Тимът се изравни с втория "Локомотив" преди утрешния мач на пловдивчани срещу "Ботев" (Враца) - по 27 точки. "Левски" е десети.

По-рано днес ЦСКА 1948 би "Берое" с 1:0 на стадион "Васил Левски" в битка за топ 6. Васил Шопов бе точен в 48-ата минута. Както и в "Левски", доскоро много заразени с  коронавируса имаше и в "Берое", което пролича.

ЦСКА 1948 е пети, а старозагорци - седми, като разликата в точките е пет.

"Етър" засега временно се отлепи от дъното с изненадваща победа с 1:0 във Варна срещу "Черно море" - 1:0.