Роналд Куман взе страната на Лео Меси и разкритикува временния президент на "Барселона" Карлос Тускетс заради изказване на боса по адрес на аржентинеца.

Тускетс, който замества подалия оставка Жосеп Мария Бартомеу до провеждане на извънредни избори, заяви вчера в интервю за RAC1, че клубът е трябвало да продаде Меси през лятото, за да генерира средства. Той определи това като "желателно от икономическа гледна точка".

"Не ме интересува какво се говори извън клуба, заяви Куман на пресконференция преди утрешния мач с "Кадис" от Ла Лига. - Но когато се правят коментари в самия клуб, това не ни помага да си осигурим спокойствието, което ни е нужно да си вършим работата. Поне нещата в нашия си дом можем да контролираме."

"Лео Меси е единственият, който може да реши бъдещето си - продължи нидерландецът. - Никой друг вместо него. Това за продажбата би трябвало да е лично мнение на Тускетс. Ако е така, аз уважавам това. Но Лео има договор до края на сезона и само той ще реши какво да прави."

Ако Меси не преподпише, той ще си тръгне без трансферна цена догодина, а още от януари има правото да се договори с друг клуб. Говори се, че "Манчестър Сити" продължава да има интерес да го привлече, а наскоро отборът даде нов контракт на Пеп Гуардиола. През лятото сделка бе невъзможна - Лео пожела да си тръгне с официален документ, но Барса поиска за него записаните в откупната му клауза 700 милиона евро.

От дни се говори, че и "Пари Сен Жермен" проявява интерес, а в нещо като посредник влязъл Неймар. Двамата не можаха да се съберат повторно на "Камп Ноу", но могат да го направят в Париж.

А в интервюто си Тускетс каза още, че през зимата Барса може да вземе нови попълнения, само ако преди това бъдат продадени играчи. Или пък, ако някой дойде без пари.

Шефът поясни, че е постигнато ново споразумение с отбора за намаляване на заплатите. Футболистите нямало да вземат и едно евро през януари, когато обикновено прибирали големи траншове от възнагражденията си. Намалени са премиите за титли и постижения и т.н. и т.н.

И.д. президентът призна, че "Барселона" е в тежко положение, а икономическата ситуация само го утежнява.