Единсон Кавани най-после показа защо "Манчестър Юнайтед" го взе по-рано през есента. Уругваецът вкара два гола и направи асистенция за страхотния обрат, който "червените дяволи" направиха като гости на "Саутхемптън" 3:2 от 0:2.

"Юнайтед" подобри клубен рекорд с осем поредни победи като гост. И е първият тим в историята на Висшата лига, който печели четири поредни срещи на чужд терен, след като е губил в резултата.

Двубоят започна добре за тима на Оле Гунар Солскяр, но това не продължи дълго. Ян Беднарек откри в 23-тата с глава след корнер. Десет минути по-късно Джеймс Уорд-Праус удвои ефектно от пряк свободен удар, при който Давид де Хеа се контузи в опита да избие топката и на полувремето бе заменен.

Солскяр пък направи друга промяна, която му спечели мача - пусна от скамейката Кавани. №7 първо направи пропуск, но почти веднага след това асистира на Бруно Фернандеш - 1:2 в 59-ата. След опасни ситуации и пред двете врати, Кавани изравни в 74-ата, възползвайки се от рикошет.

Течеше добавеното време, когато Матадора получи пас от Маркъс Рашфорд и отново с глава донесе трите точки на "Юнайтед" срещу хита на сезона. "Светците" все още са пред "червените дяволи" - 17 (пети) срещу 16 точки и мач по-малко за Кавани и компания (седми).

Дербито на кръга между "Челси" и "Тотнъм" не предложи очакваното зрелище, а по-скоро тактическо надиграване - 0:0. Целта и на двата отбора бе преди всичко да не загубят. Головите положения бяха малко и най-вече в края на срещата, когато и двата тима получиха шансове да вземат връх, но не се възползваха.

Така "Тотнъм" остава начело с 21 точки, колкото има и "Ливърпул", но и по-лоша голова разлика. "Челси" е с 19, а "Лестър" с 18.

Вчера "Ливърпул" бе попарен в края срещу "Брайтън" - 1:1, а "Манчестър Сити" разгроми "Бърнли" с 5:0.