Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Манчестър Юнайтед" е подложен на изнудване за милиони от хакери, които организираха успешна кибер атака в клуба, пише британският в. "Дейли мейл". Това, което се знае със сигурност, е, че "Юнайтед" наистина е бил "хакнат" - излезе потвърждение от "Олд Трафорд".

Пред Би Би Си обаче 20-кратният шампион на Англия отказва коментар дали му е искан откуп и с какво разполагат атакувалите го.

За кибер похищението стана ясно още през миналата седмица, като последните два домакинска мача на "Олд Трафорд", включително с "Истанбул Башакшехир" в Шампионската лига, бяха застрашени от отлагане заради това, че всички системи на клуба бяха в чужди ръце и в абсолютен хаос.

"Манчестър Юнайтед" заяви, че на този етап не е наясно с мотивите на посегателството и отрече информациите, че още не може да си върне контрола върху оперативната дейност на клуба.

В последните дни имейлите на "Юнайтед" не работеха. От "Олд Трафорд" успокояват своите фенове, че хакерите не разполагат с личните им данни, но това може и да не е така.

С позиция по скандала излезе и Националният център за кибер сигурност на Великобритания, който потвърди, че "Манчестър Юнайтед" е потърсил помощ и че IT специалистите му работят заедно с колегите си в клуба, за да решат проблема. На първо време трябвало да се установи какви точно са пораженията.

Наскоро стана ясно, че през миналата година клуб от по-ниските нива на английския футбол е понесъл загуба от 4 милиона паунда заради хакерска атака, отделно от това са му поискали 5 млн. откуп. Центърът за кибер сигурност потвърди това, но не съобщи името на отбора.

"Манчестър Юнайтед" е заплашен от глоби, ако се окаже, че лични данни на членове или просто хора, които например са правили покупки от онлайн магазина, са попаднали в ръцете на хакерите.

През 2018 г. другият манчестърски клуб - "Сити", стана жертва на успешна кибер атака, при която имейли с поверителна информация бяха извадени на показ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.