"Ливърпул" не остави съмнения в класата си срещу "Лестър" - 3:0 на "Анфийлд" от 9-ия кръг на Висшата лига. "Червените" са сполетяни от много контузии на ключови играчи, а за капак Мохамед Салах е заразен с коронавируса.

Въпреки това шампионът удари "лисиците" с голове на Джони Евънс (автогол в 21-ата), Диого Жота в 41-ата и Роберто Фирмино в 86-ата. И се изравни на върха с "Тотнъм" - по 20 точки и по-добра голова разлика за "шпорите". "Лестър" дели трето-четвърто място с "Челси" - по 20 т.

С изнесената поредна лекция "Ливърпул" постави клубен рекорд с 64 домакински мача без загуба. Предишният бе в периода 1978-1981 г.

Тимът на Юрген Клоп направи много силен мач и напомни кой е най-силен във Висшата лига и този сезон - заедно с "Тотнъм", поне засега.

По-рано днес "Евертън" се върна към победите с 3:2 на терена на "Фулъм", "Уест Хем" би опашкаря "Шефилд Юнайтед" с 1:0, а "Лийдс" и "Арсенал" направиха 0:0. 

Последният мач бе доста напрегнат и интригуващ, независимо от нулевото реми. Николас Пепе получи червен картон за удар с глава (преглеждане на ВАР) в 51-ата, но въпреки това "Арсенал" можеше да спечели. А и да загуби - "Лийдс" направи пропуски, удари греди.