Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бременна в деветия месец жена от Варна с положителна проба за COVID-19 не е била приета в нито едно лечебно заведение в морския град, въпреки че е имала затруднено дишане. Това разказа пред БНТ свекървата на бъдещата майка.

Бременната и съпругът й били под карантина с положителни PCR тестове. Вчера обаче състоянието на жената се влошило. Личният й лекар я посетил в дома й и по негова препоръка се обадили в Центъра за спешна медицинска помощ.

"Два часа линейката се занимава да я разхожда от едно място на второ, на трето и без да я приемат", разказва Лидия Димитрова.

Спешният екип откарал жената първо в Инфекциозната клиника към Университетската болница "Св. Марина". Дежурните казали, че не е за тях и я изпратили в АГ-болницата, където също не приели бременната. От здравното заведение обясниха, че жената нямала гинекологични проблеми и в момента не раждала. После линейката тръгнала отново към болница "Св. Марина", но ги върнали още по пътя.

Накрая откарали бременната в Спешното отделение на болница "Св. Анна". Там я прегледали и след консултация с гинеколог по телефона, заявили, че не е за хоспитализация.

"Тя се обади на сина ми, той на мен, че не искат да я вземат и трябваше да дойда да я прибера", допълва Лидия.

Снощи бременната все пак е била настанена за наблюдение в изолирана стая към родилното отделение на многопрофилната болница "Св. Анна".

Обществеността беше потресена, след като съпруга на болен от Пловидв в началото на седмицата засне клип как мъжът й и друг 70-годишен пациент се търкалят на стълбите пред новоразкритото специално COVID-отделение в Пловдив. И двамата починаха.

Коментари

Долни мисирки сте!

Злобата ви ще ви удави! Да, подмятали са жената и като е нямало къде са направили специално за нея изолирана стая и са я приели!! Дълбайте, 1111-то място за вас! Жалки лайномети сте.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.