Последният в Първа лига "Етър" (Велико Търново) представи новия си треньор - Александър Томаш. 42-годишният специалист заема мястото на подалия преди дни оставка Петко Петков.

Томаш ще работи с постоянните си асистенти Константин Мирчев и Тодор Кючуков, както и с Калоян Чакъров, който остава от предишния шаб.

Дебютът на Томаш начело на "виолетовите" ще е в събота срещу "Славия" по обед в София. Футболната кариера на бившия защитник започна и завърши на стадион "Ивайло", а като треньор досега той е работил в "Банско", "Локомотив" (Горна Оряховица), "Верея" и "Берое" до миналата година, когато отстъпи на Димитър Димитров-Херо.

"Всичко в живота е предизвикателство. В началото подхождах емоционално, но с моя екип разговаряхме и преценихме, че ние сме хората, които можем в този тежък момент за "Етър" да помогнем. Длъжен съм да дам всичко от себе си, така го усетих. Защото в момента на "Етър" действително трябва да му се помогне, заяви Томаш пред официалния сайт на клуба. - В момента, в който седнахме на разговор с ръководството на клуба, на десетата минута бях убеден, че имат желание да направят всичко възможно да опитат "Етър" да остане в Първа лига.

Първото нещо, което попитах, е ще живуркаме или ще направим всичко възможно в тази тежка ситуация "Етър" да се спаси от изпадане и оцелее в елита."

"Етър" изпитва финансови затруднения, а отскоро има ново ръководство. Петков напусна при старото, върна се, но отново си тръгна.

"Ние не сме магьосници, но първото нещо, което трябва да направим, е да вдъхнем увереност на тези футболисти. На този етап няма как да попълним нещо, но естествено има неща, които трябва много да се подобряват и ако искаме да постигнем това, което всички желаем, трябва да има и промени", каза още той.

Той завърши с това, че през годините няколко пъти е отказвал да се върне във Велико Търново, но сега е решил да поеме поста, за да помогне на "Етър" да избегне изпадането.