Сегашният главен секретар на МВР е едно недоразумение, което трябва да се поправи. Той бе назначен с политическа цел и професионализмът при назначаването му не беше водещ. Това заяви по БНТ депутатът и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. И напомни издънките по време на правителството "Орешарски" в сектора сигурност.

МВР в момента няма нищо общо с изчезналото тефтерче на Филип Златанов, каза Цветанов. Това е сценарий за дискредитиране на президента Росен Плевнелиев и на партия ГЕРБ, продължи той. Според него целта е "определени хора да могат да реализират своите корпоративни и политически интереси". ГЕРБ нямал никакъв интерес от това изчезване. Компетентните органи са били длъжни да съхранят това доказателство, каза Цветанов и добави, че експертът Стефан Бенчев, от когото са откраднати доказателствата, е бил служител на бившата Държавна сигурност. 

Интерес от изчезването на тефтерчето имат онези, чиито инициали са записани в тефтерчето, но не са били показани от прокуратурата, заяви Цветанов и не разпозна себе си и лидера си Борисов в инициалите Ц.Ц. и Б.Б.

Реформата Йовчев - Бисеров трябва да бъде заличена, категоричен бе депутатът. Има ясен политически консенсус за това, само Мерджанов и Иван Иванов са превъзбудени, но това са прийоми на статуквото, подчерта Цветанов. ГДБОП ще се върне в МВР, главният секретар на МВР ще бъде назначаван от президента - правомощие, което му беше отнето при управлението на БСП и ДПС, подслушването ще се извършва в дирекция "Технически операции", а не в ДАНС, възстановява се главна дирекция на националната полиция и се връща конкурсното начало. Това обеща Цветанов, който се отказа от имунитета си, за да продължат делата срещу него. Той смята, че няма да бъде осъден по тях, защото е невинен и вярва в правосъдието.

Секторът за сигурност в момента е с 213 млн. лева дефицит, което никога не се е случвало досега и някой трябва да понесе политическа и наказателна отговорност, заяви Цветан Цветанов.