Националите ни загубиха за втори път от Финландия в Лигата на нациите - 1:2 на стадион "Васил Левски". На 11 октомври България падна от същия съперник и в Хелзинки - 0:2.

В сряда селекцията ни спечели за първи път тази година - 3:0 срещу Гибралтар в контрола. Но днес отново отстъпи заради вече прословутите проблеми в играта - грешки в дефанзивен план, анемична атака и неумение да се реализират и малкото създадени положения.

Тимът ни бе с нестандартен състав заради неколцина заразени с коронавируса и контузени. Дебют като титуляр направи халфът Димитър Велковски, при това на нестандартен пост за него - ляв бранител. Сред стартовите 11 отново бе юношата Доминик Янков и това е едно от малкото положителни неща тази вечер.

Голмайсторът на английския "Норич" Теему Пуки откри с диагонален удар в 7-ата минута. В добавеното време на първото полувреме Робин Лод удвои при разбъркване пред вратаря Мартин Луков. След час игра националите ни получиха дузпа за нарушение срещу Доминик Янков. Галин Иванов обаче не стреля добре и Лукаш Храдецки изби.

Скоро след това България получи още един 11-метров удар - за игра с ръка, а този път влезлият като смяна Димитър Илиев вкара - 1:2 в 68-ата.

До края домакините опитаха натиск, но не успяха да стигнат до нови голови ситуации. Финландците пък не направиха почти нищо в атака за цялото второ полувреме, но двата гола от първото се оказаха достатъчни.

В сряда България гостува на Ейре в последния си мач. Днес ирландците загубиха от Уелс с 0:1. В група 4 на Дивизия В Уелс е начело с 13 точки, Финландия има 12, Ейре - 2, а България - 1. Скандинавците и "драконите" ще решат победителя в карето в пряк сблъсък в сряда.

Ако отборът ни остане последен, ще се завърне в Дивизия С, в която се подвизаваше в първото издание на надпреварата.