Диего Марадона постъпи в клиника за лечение на алкохолната си зависимост веднага след като бе изписан от болница, предаде Би Би Си.

Преди броени дни легендата претърпя мозъчна операция заради наличието на субдурален хематом, предизвикал анемия и дехидратация. Оказа се, че здравословните и менталнитe проблеми на Дон Диего са повече - както обикновено.

Часове след успешната интервенция той настоявал да бъде изписан, показвайки признаци на абстиненция. Марадона има проблеми с алкохола и наркотиците още от времето, в което играеше футбол. Той няколко пъти е опитвал да се отърве от пороците си.

Адвокатът му Матиас Морла заяви, че "Диего е силен, вече е добре".

В рехабилитационната клиника ще могат да го посещават само най-близките. При изписването пред болницата отново имаше десетки запалянковци и журналисти. 

"Диего преминава през може би най-тежкия период в своя живот. Мисля, че е чудо, че лекарите откриха този хематом в мозъка му. Той можеше да коства неговия живот", добави Морла пред репортерите, докато Марадона напускаше болницата в предградие на Буенос Айрес в линейка.