Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на английската футболна асоциация Грег Кларк подаде оставка, съобщават световните агенции.

Босът отправи изказвания, определени като "расистки" или най-малкото "неприемливи", по време на видеоконферентно заседание на комисия към Департамента по дигитализация, култура, медии и спорт във Великобритания. Ведомството играе ролята на министерство.

"Цветни футболисти", така Кларк се е изразил за тъмнокожите по повод проблемите с расизма в играта.

Много се коментират и думи на функционера за сексуалността във футбола. Той казва, че не би агитирал никого да разкрие своята, тъй като би бил подложен на огромен натиск, играейки през уикенда пред 60 хиляди зрители.

Но ако реши да го стори, сексуалността била въпрос на "житейски избор".

Любопитно е изказване на Кларк за женския футбол. Според него ФА има проблем с вратарския пост при подрастващите при дамите. Треньор му казал, че проблемът бил в това, че момичетата предпочитали да ритат топката, а не тя да бъде ритана към тях. Поради тази причина трябвало да се намери начин да бъдат стимулирани за вратарския пост.

Футболната асоциация потвърди за оставката и обяви, че временно постът се поема от Питър Макормик, който е част от борда на директорите.

Кларк излезе с декларация, в която заявява, че се извинява на всички, почувствали се засегнати от думите му.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.