Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Иранският президент Хасан Рохани призова победителя на президентските избори в САЩ Джо Байдън да върне Съединените щати в иранското ядрено споразумение, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Сега следващото американско правителство има възможност да компенсира за грешките от миналото и отново да тръгне по пътя на спазване на международните споразумения", заяви Рохани, цитиран от иранската държавна информационна агенция ИРНА.

Иран се надява Съединените щати да променят политиката си след победата на кандидата на демократите Джо Байдън на американските президентски избори, заяви днес в Туитър иранският вицепрезидент Есхак Джахангири, предаде ДПА.

"Ерата на Доналд Тръмп и неговия авантюристичен и отправящ заплахи за война екип най-накрая приключи. Надяваме се, че сега САЩ ще променят разрушителната си политика", изтъкна Джахангири.

След изборите САЩ следва да се завърнат към поетите от тях международни задължения, каза още високопоставеният представител на иранските власти.

През мандата на Доналд Тръмп напрежението между Съединените щати и Иран ескалира. Едно от знаковите решения на Тръмп в сферата на външната политика бе едностранното изтегляне на САЩ от иранското ядрено споразумение през 2018 г., отбелязва Асошиейтед прес. Правителството на Тръмп възобнови санкциите срещу Иран, което се отрази негативно върху иранската икономика.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.