Лео Меси изпрати послание в инстаграм до оперирания Диего Марадона. Бившата звезда на Аржентина, "Барселона" и "Наполи" претърпя операция заради субдурален хематом в мозъка, след като беше приет в болница заради анемия и дехидратация дни след 60-ия си рожден ден.

"Диего, изпращам ти цялата сила на света. Аз и моето семейство искаме да те видим добре възможно най-скоро. Прегръщам те сърдечно", гласи постът на 6-кратния носител на "Златната топка".

Той публикува снимка на двамата от периода, в който Марадона беше негов треньор в националния отбор - на Мондиал 2010.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diego, toda la fuerza del mundo. Mi familia y yo te queremos ver bien lo antes posible. ¡Un abrazo de corazón!

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

 

Днес личният лекар на величието обяви, че операцията е преминала успешно и Дон Диего се възстановява.

През годините отношението на Марадона към Меси е било противоречиво - като самия живот на световния шампион от "Мексико '86". Диего често е критикувал Лео заради представянето му за националния тим и е отхвърлял сравненията между двамата.

Това се е случвало най-вече след световни първенства и Копа Америка - слабо място на Меси. Но е имало и случаи, в които легендата е защитавал своя наследник с №10 и с капитанската лента на "гаучосите". Така стана и преди дни, когато Дон Диего се застъпи за "Бълхата" заради сложните му отношения на "Камп Ноу".

От другата страна Меси винаги е проявявал респект към Марадона. Наскоро Лионел пожела бързо възстановяване и на големия си съперник Кристиано Роналдо, който бе заразен коронавируса.