Жозе Моуриньо направи паралел между "Лудогорец" и "Байерн" (Мюнхен) преди утрешното гостуване на неговия "Тотнъм" в Разград в Лига Европа. Специалния даде видеоконферентен брифинг в Лондон, а след това тимът му потегли към България. Той няма да говори в страната ни преди срещата.

"Отиваме в България с възможно най-силния ни отбор, рече Жозе. - Очаквам добър мач. Наскоро играхме срещу втория по сила български тим (бел. ред. явно визира "Локомотив" Пловдив - в квалификациите). И беше много тежко. И сега ще бъде. Девет поредни титли има "Лудогорец" - това не е за всеки. Единствено за "Байерн" (Мюнхен) и други от от този ранг."

"Тотнъм" има 3 точки, спечелени от първия си мач срещу ЛАСК. Преди седмица "шпорите" паднаха на терена на "Антверп" и това е причината да искат победата утре. "Лудогорец" записа две загуби дотук и двубоите с "Тотнъм" се очертават решителни в битката за двете места, даващи право на елиминации.

"Нуждаем се от трите точки и отиваме в България с тази мисъл. Съперникът е техничен тим и има добра класа", каза още Моуриньо за "Лудогорец". 

Той засипа и "Локомотив" (Пловдив) с похвали преди и след двубоя под тепетата преди два месеца.

"Тотнъм" ще бъде без Серхио Регилон, Ерил Ламела и Серж Орие. Първият е болен от грип, не от коронавируса уточни мениджърът. Другите двама имат леки контузии и им се дава почивка.

Станислав Генчев. Снимка ПФК "Лудогорец"

По-рано днес пресконференция даде и временният треньор на "Лудогорец" Станислав Генчев, заедно с Георги Терзиев.

"Целта ни винаги е била да играем като равни със силните. Всеки един футболист мечтае да играе срещу един от най-класните отбори в света. Ние ще се опитаме да покажем нашия футбол - да действаме бързо, атрактивно, всички да са доволни от представянето ни, започна Генчев. - По принцип е много трудно да се изненада треньор като Жозе Мауриньо, но ще опитаме да го направим."

"За мен ще е голяма чест да изляза срещу Жозе Мауруньо. Безценен опит. Има разлика в подхода на "Тотнъм" към Европа и към първенството. Ние вече им гледахме всички срещи в Лига Европа, плюс последните им шест мача от Висшата лига. Те правят доста промени, влизат силни футболисти, при тях няма никаква липса на класа", продължи той. 

Генчев обясни, че Клаудиу Кешеру, Кирил Десподов и Жосуе Са са почти възстановени и в последния момент ще се решава с медицинския щаб дали да се разчита на тях.

"Целта ни е да играем добре и да вземем максимума от точки. Имаме проблеми с контузени, но пък част от тях ще се върнат. За всяко едно нещо трябва работа, не е само за защитата. През лятото доста нови футболисти взехме. Ще търсим стила на "Лудогорец". Да сме силни в атака, но и да имаме стабилна защита. Трябва целият отбор да помага в отбрана. Без значение как са свършили първите ни два мача в групата, винаги сме искали да победим "Тотнъм". Те са в елита на световния футбол. За нас е голям престиж, че играем с тях, това е важно за клуба, за града. "Тотнъм" е известен в цял свят. Победа ще се отрази навсякъде, всички жадуваме за това", завърши Генчев.

Георги Терзиев вече е излизал срещу някои от звездите на "Тотнъм" - в националния отбор в двубоите с Англия и Уелс.

"Голямо е предизвикателството да играем срещу "Тотнъм". Вече съм играл срещу Хари Кейн и Гарет Бейл. Дано този път имаме по-добър резултат, коментира той. - За мен няма проблеми, че се въртят футболистите в отбрана. Мачовете са доста често, през 3-4 дни. Познаваме се добре, играем всеки ден и тренираме постоянно.“

Последното бе по повод честите ротации в отбрана и проблемите в тази зона от началото на сезона.