Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Актьорът Харисън Форд, когото публиката обожава в образите на Хан Соло и Индиана Джоунс, отдаде почит на Шон Конъри, който играе бащата на Индиана. Конъри почина на 31 октомври на 90-годишна възраст. Дни след неговата кончина съболезнованията продължават.

Сред иконичните роли, с които зрителите от различни поколения свързват сър Шон Конъри, е не само най-разпознаваемата му - на първия Джеймс Бонд. По-младите виждат у него първо Хенри Джоунс-старши, баща на археолога авантюрист в „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ (1989).

„Той бе мой баща, не в живота, а в третия филм за Инди – казва Форд в изявление, изпратено до „Холивуд рипортър“. – Човек не познава удоволствието, докато не заведе Шон Конъри да се повози в коша на руски мотор и да подскача по извиваща се и друсаща планинска пътечка, докато той се извива от неудобство. Боже, така се забавлявахме. Ако е в рая, надявам се, че предлагат курсове по голф. Почивай в мир, скъпи приятелю.“

Няколко дни след смъртта на легендарния актьор съболезнования за него публикува и Стивън Спилбърг, режисьор на „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“. Кастингът за ролята на бащата на Инди не бил никак труден, споделя той.

„Имаше само една опция, когато става дума за бащата на Инди, и това бе Джеймс Бонд. Оригиналният Джеймс Бонд, великият Джеймс Бонд: Шон Конъри“, пише Спилбърг.

Наред с остроумието и хумора, които Конъри вдъхна на образа, персонажът му е главен герой в сцена, която и до ден днешен се смята за най-емоционалния момент от цялата поредица – когато доктор Джоунс, изследовател на мита за Светия граал, най-сетне нарича сина си „Индиана“.

„Чрез таланта и енергията си сър Шон Конъри остави незаличима следа в историята на киното – пише Джордж Лукас, продуцент на третия филм за Индиана Джоунс. – Публиката му се простираше в няколко поколения, всяко от тях познаваше поне по една любима негова роля. Той винаги ще има своето специално място в сърцето ми като бащата на Инди. С усещане за интелигентна авторитетност и деликатна шеговитост само някой като Шон Конъри може да предизвика у Индиана Джоунс момчешко съжаление или облекчение със строга бащина насмешка или радостна прегръдка. Благодарен съм, че имах късмета да го познавам и да съм работил с него. Мислите ми са със семейството му.“

"Площад Славейков" 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.