Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

УЕФА обмисля от известно време да ограничи броя на страните, които ще домакинстват на преместеното за догодина Европейско (11 юни - 11 юли), информира британският в. "Дейли Мейл".

Поначало се планира 12 града, всичките в различни държави, да приемат мачовете, но заради нестихващата пандемия УЕФА иска да ограничи движението на отбори, съдии, организатори, а и фенове, ако изобщо такива се допуснат на стадионите.

Според "Дейли Мейл" европейската футболна централа планира да намали домакините до 3-4 и всички да бъдат в Западна Европа, като ще се заложи на възможно най-големите арени, ако все пак се приеме някаква част от капацитета им да бъде отворена за запалянковци.

12 те града сега са: Баку, Санкт Петербург, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Амстердам, Мюнхен, Билбао, Рим, Дъблин, Глазгоу и Лондон, който трябва да приюти полуфиналите и финала на "Уембли".

Футболната асоциация на Англия била уверена от Нион, че ще запази домакинството. Нещо повече - можело да й се дадат още седем двубоя, които най-вероятно ще се играят на други стадиони. Спекулира се, че друго съоръжение, което ще остане в ревизирания вариант ще бъде "Алианц арена" в Мюнхен.

Междувременно клубовете от Висшата лига на Англия все повече засилват натиска към правителството да им разреши да пуснат ограничен брой зрители за мачовете от вътрешното първенство и Купите.

"Олд Трафорд"

За това призна и Колет Роуч, оперативна директорка на "Манчестър Юнайтед", пред Би Би Си. Тя заяви, че "Олд Трафорд" може бъде модифициран за 23 500 зрители, които да седят дистанцирано и безопасно едни от други. Планът вече бил предаден да здравните власти и на департамента, който изпълнява ролята на спортно министрество.

Роуч казва, че е "озадачена" от това, че стадионите остават затворени, при условие, че са разрешени полетите, отворени са ресторантите, кината - макар и с ограничителни мерки. Правителството на Великобритания имаше намерение да пусне поне лимитиран брой фенове от 1 октомври, но се отказа заради лавинообразното покачване на заразените с коронавируса.

Според нея не само "Юнайтед", останалите клубове също били готови с мерки и реорганизация на целия процес по частично отваряне на стадионите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.