"Лудогорец" и ЦСКА-София играят тази вечер вторите си мачове в групите на Лига Европа. Този път "орлите" ще излязат на терена първи - те гостуват на австрийския ЛАСК (Линц) от 19:55 часа. 

"Червените" пък играят с "Рома" от 22 ч. на стадион "Олимпико" във Вечния град.

Общото между двата отбора е, че са с временни треньори, след като почти по едно и също време освободиха съответно Павел Върба и Стамен Белчев. Начело на "Лудогорец" е Станислав Генчев, а ЦСКА-София се води от тричленка в състав Даниел Моралес, Красимир Чомаков и Кирил Динчев.

"Лудогорец" има проблеми в атака. Тежка контузия през уикенда получи Ихиньо Марин, извън строя също е Клаудиу Кешеру, а травма има и новото попълнение Кирил Десподов. Мавис Чибота пък е на разположение на Генчев, след като излезе от карантина заради зараза с коронавируса.

Преди седмица ЛАСК загуби от "Тотнъм" с 0:3 в Лондон. А днес "шпорите" гостуват на "Антверп", който би "Лудогорец" с 2:1 с обрат. На двубоя в Линц ще има съдийка - Гуаделупе Порас Аюсо ще асистира на главния рефер Хавиер Фернандес. 

От 22:00 е сблъсъкът "Рома" - ЦСКА-София. Тук изходните позиции са различни. "Вълците" трудно стигнаха до 2:1 на терена на "Йънг Бойс", а "червените" бяха победени от "Клуж" с 0:2 на стадион "Васил Левски".

С травма в редиците на "червените" е единствено Юрген Матей, който не е с отбора в Италия. ЦСКА-София е аутсайдер срещу един от най-силните в Италия, но разчита да поднесе изненада и вземе поне точка.